About

 

 

Olen maalarina yhtä aikaa nopea ja hidas.  Yksittäiset teokset ja teossarjat syntyvät päivissä, mutta suurien kokonaisuuksien hahmottaminen on aikaa hitaampaa. Työskentelen sykleissä sykähdyksittäin, mutta haen jatkuvuutta elämääni rutiineilla, kuten meditaatiolla ja tajunnanvirtaharjoituksella. 

Maalaan tunteella ja intuitiolla. Meditoin ja maalaan, tutkin maailmaa – ja maalaan. Iloitsen, suren, maalaan. Tarkkailen impulssinsäätelykyvyn ja aivokemiatasapainojen korrelaatiota. Maalaan.

Mitä ikinä teenkin, minun on maalattava, sillä olen polttanut sillat takanani muuhun. Se on nyt taide tai kadotus. Toisinaan katoan, mutta sitten taas maalaan.

Analyysissä en pyri vähäsanaisuuteen, se tulee luonnostaan. Kaunopuheisuuden (tai -kuvallisuuden) sijaan keskityn olennaisen tunteen välittämiseen – itse olemukseen.  Ammennan lohtua Edmund Husserlista ja fenomenologisen psykologian wikipediasivuilta ja aina kun vain mahdollista, vietän iltani Rupaul’s Drag Racen parissa. Kun epätoivo iskee, muistan nämä sanat: Just when you think Utikant, Utican.

Maalaamisen lisäksi myös piirrän, joskus myös veistän ja ompelen. Yritän löytää jotain, mihin ripustautua, mutta käteni ovat teflonia, niihin ei tartu mitään. Haluan olla positiivinen vaikutus maailmalle, mutta en tiedä onko se realistista. Maalatessa tulee tehtyä virheitä, vaikka niitä yritänkin välttää. Kehityn, mutta lopulla minulla on vain itse olemus.